Varam te

 Žene varaju.

Muškarci varaju.

Svako ima razlog zašto to radi. Neki to rade zbog nedostatka ljubavi, strasti. Neki to rade  jer im je dosadno. Neki iz obijesti. Neki iz nekog nepoznatog razloga.

Počela sam i ja da varam tebe. Varam te.

Sve je počelo sa dosadnim nedjeljama. U nedostatku tvoje pažnje našla sam si ljubavnika. Ne znam ni kako je počelo. I tako to krene. Hotelske sobe. Iščekivanja. Skrivene poruke. Sve ono tajno i slatko. Poslovni vikendi u raznim gradovima. Biram rublje samo za njega. Mirišem se parfemom koje on voli. Volim trenutke kada se spremam za njegov dolazak u iznajmljenoj vikendici u planini. Dok lakiram nokte crvenim lakom mislim kako on vozi nestrpljivo i broji svaki tren koji ga približava meni. Varam te. Ne grize me savijest. Tebe krivim za to. Sve je počelo nedostatkom tvoje pažnje. Dovoljan je onaj sat vremena kada osjetim da nismo zajedno.

Zato te varam. Varam te sa tobom. Kradem te od nas i odvodim u nepoznato. Varaš i ti mene sa mnom. I lijepo nam je. Bez griže savijesti postao si mi ljubavnik. Jer tako i kada nisi sa mnom ja znam gdje si.


Piše: Luna Hodžić