Sreda

Ovo je, rekli bi ljudi, samo jos jedna obična, najobičnija sreda. Kao i svaka druga. Starice i dalje čekaju na nekog zaljubljenog čoveka, koji će se samo niotkuda pojaviti i svojoj dami kupiti sve moguće ruže koje one nude, slikar koji već skoro čitav moj život sedi na istruleloj drvenoj stolici, ispred one trošne kuže u glavnoj ulici, na čijoj se terasi uvek nalazi neko prelepo žuto cveće i koju svi smatraju ukletom, i ove srede tužno pokuplja sva svoja umetnička dela, jer ih opet niko nije čak ni krajičkom oka zapazio. Ulični čistači i ove večeri uvijaju grad u čistu posteljinu, a pekar koji svojim biciklom pristiže na posao mu prvi poželi dobro jutro, dok se iz obližnjeg bara čuju gitare.
Sve su srede, svi utorci i svi ostali dani za mene bili još samo 24 sata lutanja i melanholije. Sve do onog trenutka kada sam srela tvoje oči. Čoveče, kakav kliše. Međutim, zaista su u meni izazvale pravi vatromet i znala sam da to nikako ne može biti slučajnost. Koraci su ti odzvanjali nekom dobro poznatom melodijom. Kao kada čujete pesmu, i sigurni ste da je znate ali ne možete da se setite odakle. Dobro poznato mesto pored prozora i cigareta sa žutim filterom među prstima desne ruke. “Prokletstvo, gotova sam!”, pomislila sam u sebi. I zaista sam bila.
Da nema tebe i tvojih snažnih, toplih ruku, tuga bi me grlila i ove srede. Ti si moje krilo pod koje mogu da se sakrijem svaki put kada otpočnem novu bitku sa užasnim svetom. Da nije tvojih usana, nikada ne bih znala da mogu samo da sklopim oči i otputujem daleko odavde. I dalje si u potrazi za planetom koja bi bila pogodna za nas, koja bi mogla da podnese sva naša osećanja, i koja bi mogla da bude veća od moje ljubavi prema tebi. Moracu da te razočaram, ali takve još uvek nema. Moja ljubav prema tebi gazi sve planete, sve dimenzije i univerzume. Moja ljubav prema tebi je van svih granica normale.
Ne brini, ovo je samo još jedna obična sreda, u kojoj te ja, kao i svake druge, neobično volim. Iz srede u sredu, pogled mi se sve teže sklanja sa tebe, a šaka sve jače steže tvoju. Iz srede u sredu, sve te neobičnije volim.

Autor: Anastasija Osmanović ◊ Izvor fotografije: weheartit.com